Kaikoura

 
 
Okej, fått klagomål på att vi bloggar för lite så vi ska försöka bättre oss! Sen sist vi skrev har vi hunnit med Wellington, Picton, Nelson och nu är vi i Kaikoura. Orkar inte skriva om alltihop, ni får se när vi laddar upp bilder här (när vi nu hittar någon dator som funkar och har tillräckligt med tid).
 
I förrgår var vi i abel tasman nationalpark! Det ska vara ett av Nya Zeelands vackraste ställen, så vi var sjukt peppade. Men vet ni vad som händer? När vi sitter på bussen dit och har åkt kanske en halvtimme kommer vi på samtidigt att VI HAR GLÖMT KAMERAN. Herregud, hur kan man göra det när man ska till ett sådant ställe!?!? Inte ens digitalkameran har vi med oss, och inga mobiler man kan ta foto med. Men tyvärr finns det inget vi kan göra åt saken, vi får supa in allt själva istället. 
Väl framme tar vi en vattentaxi som tar oss till punkt ett där vi ska starta. Från båten ser vi späckhuggare!! Vår förare säger att det är andra gången på nio år som han ser någon späckhuggare, så de är väldigt ovanliga. Väldigt coolt. Alla tar självklart upp och fotar, medan vi sitter och super in allt lite halvt bittra. Ser även sälar och rockar på turen.
Vi får fyra timmar på oss att gå sträckan som är ungefär 1,2 mil, som man har tid att ta många pauser (och inte fota...). Men väldigt brant på sina ställen och solen lyser starkt, så det är jobbigt. Otroligt vackert är det. Ovanlig natur och vita stränder med turkost vatten. En vattentaxi kör oss tillbaka, och på bussen hem somnar båda två.
 
Bild på abel tasman från google...
 
Nu är vi alltså i Kaikoura, och här ska vi sova två nätter. Finns inte jättemycket att göra här, men ska vara fantastiskt fint med hav och snötäckta berg. Dock har det hittills varit dimmigt, så några berg har vi inte sett... Ska sitta en del på biblioteket idag och boka hostel och resor inför framtiden. Ikväll ska vi unna oss ett restaurangbesök och äta sjömat, vilket staden är känd för.
 
 
Ska egentligen vara vackert hav och snötäckta berg i bakgrunden (gröt med mosad banan till frukost)
 
 
Hoppas allt är bra hemma, och att ni inte fryser ihjäl!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0