Sydney woho

Vi har nu varit i Ayers Rock i fem dagar, och haft det väldigt bra och slappt. Vissa dagar 40 garder och sol, andra ösregn och åska (lyckas pricka in regnet även i öknen). Vi har sett själva stenen från långt håll i både soluppgång och solnedgång, och vandrat runt den vilket tog oss 3,5 timme i stekande sol. Också spelat otroligt mycket kort, lärt oss nya norska kortspel som vi kan lära er där hemma. Väldigt nöja med vår tid där!
 
Sedan bar det av till SYDNEY, och här ska vi stanna i tio nätter allt som allt. Bor på ett hyfsat hostel, men tyvärr har de inget luftkonditionering så sova är inte lätt. Många snälla människor dock! Vet ni vad vi gjorde idag? Var på IKEA!! Så sjukt bra. Åt köttbullar och kanelbulle, drack julmust, och köpte med lussebullar, knäckebröd och mer julmust hem<3 Nu har vi julstämning i kroppen! Ikväll ska vi äta mango och lussebullarna och kolla julkalendern, låter fint va?
FÖRRESTEN, inte alltid så lätt att höra av oss till er där hemma eftersom det inte är så ofta vi har internet... Så bli inte arga, speciellt inte du josefin! 
 
 
 
 
 

Melbourne

Nu har vi varit i Melbourne i tre nätter, och staden är väl inget att hänga i granen direkt. Det har varit ganska kallt och regnigt, och mycket folk (ovana från nya zeeland). Vi har inte heller hittat något kul att göra, så vi har mest gått runt och tittat, shoppat lite och ätit äckliga dumplings. 
Planerna inför Ayers Rock har ändrats lite. Ikväll tar vi nattbussen till Sydney (13 timmar...) och sover där en natt, sen hoppar vi på ett flyg till Uluru och stannar där i fem dagar. Vår plan från början var ju att ta en buss, men eftersom det var mycket dyrare valde vi att flyga både fram och tillbaka. 
Nu ska vi äta vår vanliga lunch (nudlar med tonfisk och créme fraiche), som vi ännu inte har tröttnat på. Puss!!
 
 
 
 

Queenstown

 
Nu är det sista kvällen här i Queenstown. Vi har verkligen gillat staden båda två, fastän den är så liten. Vi har varit på milford sound (fint), ätit deras berömda fergburger, festat, bungy jumpat (bara jessika), åkt gondol upp på berg, hängt med otroligt många danskar (knappt förstått varandra), gått upp på Queenstown Hill (otroligt brant och jobbigt), lunchat med jenny från Kalmar, ätit den godaste glassen i våra liv och bara njutit av solen. 
Vi är ledsna över att lämna Nya Zeeland, men nu är det dags för nya äventyr i Australien! Flyget imorgon går till Melbourne, och där ska vi stanna i tre nätter. Tanken är sedan att vi ska till Ayers rock, vilket vi är väldigt peppa på. Buss dit och flyg tillbaka till Sydney. 
Puss på er, hoppas julstämningen är på topp (tyvärr inte här, fastän det är gott om julgranar och tomtar)!
 
 

RSS 2.0